За нас

Пространства за Вашите събития

“Никотеа – склад за култура” е мястото за обмен на идеи и обсъждане на стратегии за реализацията им, както наред с това може да получите комплекси услуги от наемане на зала до цялостна организация на Вашето събитие.

Пространствата в “Никотеа – склад за култура” се характеризират със стилна визия, съчетаваща история и съвременност и отговарят на всички съвременни технологични стандарти.

Комплексът е разположен на четири нива и разполага с две зали, офиси и цялостна инфраструктура, технически решения и оборудване, подпомагащи провеждането на широк спектър културни събития, концерти, изложби, конференции, презентации, обучения, коктейли от корпоративен и личен характер.

Nicotea Building

История на сградата

В публикация на Регионална библиотека “Пенчо славейков” – гр. Варна, се казва, че ул. “Александър Дякович” била в покрайнините на града. Започвала от ул. Цариброд”, близо до ЖП линията и завършваща срещу полиграфическия комбинат. Намирала се в старата част на Варна и била твърде оживена.

Сред по-известните сгради по улицата била тази на дружество “Никотеа”. През 1923 г. арх. Антон Франгя проектирал една от най-големите сгради в града – тютюневия склад “Никотеа” за предприемача Нико Станков, която служила за преработка на суров тютюн. През 1940 г. сградата променя собствеността си, което продължава през следващия половин вековен период.

В наши дни планираните реставрационни дейности по фасада и интериор са реализирани от собственика на сградата по проект на архитектурно студио “Фекта” с ръководител арх. Тодор Даскалов и доведоха до впечатляващо единение между оригиналната каменна зидария със съвременни дизайнерски решения и материали.

Nicotea building

Изпратете ни запитване